واکسیناسیون ترکیبی کرونا بیخطر اما با عوارض مقطعیِ بیشتر/ تزریق ۲ واکسن مختلف موثرتر است https://maanews.ir/واکسیناسیون-ترکیبی-کرونا-بیخطر-اما-ب/ اخبار ما Fri, 14 May 2021 12:53:33 0000 جامعه https://maanews.ir/واکسیناسیون-ترکیبی-کرونا-بیخطر-اما-ب/ تحقیقات جدید نشان داده است که واکسیناسیون کرونا با دو واکسن متفاوت در دو مرحله نسبت به تزریق دو دوز یک واکسن ، عوارض جانبی کوتاه مدت را به همراه دارد. به گزارش اخبار ما ، مطالعه Com-Cov که در ماه فوریه گذشته توسط متخصصان دانشگاه آکسفورد آغاز شد ، بررسی میزان ایمنی تزریق مخلوط …
تحقیقات جدید نشان داده است که واکسیناسیون کرونا با دو واکسن متفاوت در دو مرحله نسبت به تزریق دو دوز یک واکسن ، عوارض جانبی کوتاه مدت را به همراه دارد.
به گزارش اخبار ما ، مطالعه Com-Cov که در ماه فوریه گذشته توسط متخصصان دانشگاه آکسفورد آغاز شد ، بررسی میزان ایمنی تزریق مخلوط واکسن آکسفورد-آسترازنکا و واکسن Bivanthenac Pfizer است.
این روش درمانی که به آن تحریک هترولوگ نیز گفته می شود ، فقط با واکسن های تأیید شده قابل استفاده است و شامل استفاده از یک دوز واحد از دو واکسن مختلف است.
به دلیل عدم دسترسی به برخی واکسن ها و تغییر در توصیه های پزشکی برای آسترازنکا ، پزشکان و مقامات بهداشتی در سراسر جهان به طور فزاینده ای بر این باورند که در ماه های آینده استفاده از روش تقویت کننده اولیه ناهمگن برای واکسیناسیون جمعیت عمومی ضروری است.
با این حساب ، مطالعه Com-Kava ، به رهبری پروفسور متیو اسنیپ از دانشگاه آکسفورد ، سعی در یافتن پاسخهایی در مورد ایمنی و کارآیی “ترکیبی مکمل” از واکسنهای مختلف داشت.
داده های اولیه این مطالعه ، منتشر شده در مجله پزشکی Lancet ، نشان می دهد که تزریق دوز اول Astrazenka و به دنبال آن دوز دوم Pfizer و بالعکس ، “پاسخ سیستمیک بیشتری” نسبت به تزریق دو دوز یک واکسن واحد دارد. .
در این آزمایش ، تب و لرز ، خستگی ، سردرد ، درد مفاصل و عضلات پس از دریافت دوز دوم از جمله کسانی بودند که در طی 28 روز دو دوز متفاوت دریافت کردند در مقایسه با کسانی که فقط دو دوز Astrazenka یا Pfizer یکسان دریافت کردند. بیشتر.
این علائم بیشتر “خفیف” بود ، اما عوارض جانبی “متوسط” و “جدی” نیز در بین داوطلبانی که محرک اولیه ناهمگن دریافت کرده بودند ، مشاهده شد.
پس از این علائم کوتاه مدت هیچ کس نباید در بیمارستان بستری شود. سرانجام ، مشخص شد که واکسیناسیون با دوز مخلوط بی خطر است.
در مجموع 830 نفر از 50 سال به بالا در این تحقیق شرکت کردند. این گروه به دو گروه تقسیم شد: 463 شرکت کننده واکسن مخلوط یا غیر مخلوط را در طی 28 روز دریافت کردند و 367 داوطلب با بیش از 12 هفته با همان ترکیبات واکسینه شدند.
محققان گزارش کردند که فراوانی عوارض جانبی پس از واکسیناسیون در گروه های سنی جوان بیشتر بود.
انتظار می رود نتایج در مورد سطح ایمنی از مخلوط کردن واکسن های مختلف در ابتدای ماه آینده گزارش شود.
پروفسور اسنیپ ، متخصص اطفال و ایمونولوژیست در دانشگاه آکسفورد گفت: “اگرچه قسمت دوم این مطالعه هنوز ادامه دارد ، اما آگاهی دادن به مردم در مورد این نتایج مهم است ، به خصوص که واکسیناسیون گسترده با دوزهای مختلف در حال انجام است.” وی تحت تحقیق است.
وی افزود: نتایج این مطالعه نشان می دهد که واکسیناسیون با دوز مختلط می تواند غیبت را در روز بعد از واکسیناسیون افزایش دهد. بنابراین مهم است که هنگام برنامه ریزی برای واکسیناسیون کادر پزشکی از این طریق ، به این موضوع توجه شود.
اسنپ گفت: “مهم است كه هیچ نگرانی در مورد ایمنی دوزهای مختلف واكسن وجود نداشته باشد ، اما این بدان معنا نیست كه ایمن سازی بیشتر یا كمتر خواهد شد.” امیدواریم در ماههای آینده نتایج موثر بودن این روش را گزارش کنیم.
وی گفت: “در همان زمان ، ما توانستیم طراحی این مطالعه را تغییر دهیم تا ببینیم آیا استفاده سریع و منظم از پاراستامول (استامینوفن) باعث کاهش دفعات عوارض جانبی می شود”
به گزارش ایندیپندنت ، پروفسور اسنیپ افزود که فراوانی عوارض بستگی به نوع واکسنی که در ابتدا تزریق می شود ، تفاوت زیادی ندارد.
وی گفت: “نتایج بسیار مشابه هستند.” با سرما یا خستگی ، نتایج کمی متفاوت است ، اما در پایان عوارض جانبی تفاوت زیادی ندارند.
مطالعات اتریشی: تزریق دو واکسن ناهمگن کارآمدتر است
از سوی دیگر ، نتایج یک مطالعه جدید در اتریش نشان می دهد که واکسیناسیون ترکیبی نه تنها بی ضرر است ، بلکه حتی می تواند باعث محافظت در برابر انواع جدید ویروس کوید شود.
به گفته دویچه وله ، یک مطالعه جدید در دانشگاه پزشکی اینسبروک در اتریش نشان می دهد که تزریق دو واکسن ناهمگن در دوزهای ترکیبی م andثرتر و ایمن سازی می کند ، خصوصاً وقتی یکی از دو واکسن مانند آسترازنکا دارای ویروسی باشد.
دوروتی فون لاور ، دبیر پروژه تحقیقاتی دانشگاه ، به شبکه تلویزیونی ملی اتریش گفت: “مصونیت از تزریق دو واکسن یکسان بسیار کمتر از زمانی است که فرد دو دوز متفاوت دریافت کرده است.
یک دوز ترکیبی به خصوص می تواند در برابر ویروس های جهش یافته محافظت کند. به عنوان مثال ، Astraznka از ایمنی بالایی در برابر ویروس های جدیدتر و تهاجمی مانند آفریقایی B.1.351 برخوردار است ، اما طبق گفته Lair ، دوز دوم با Bivantek Pfizer داده می شود که باعث افزایش اطمینان و اثر بخشی واکسن می شود.
محققان دانشگاه اینسبروک در اتریش هنوز نتیجه نهایی حاصل از ترکیب واکسیناسیون را در این زمینه دریافت نکرده اند و انتظار می رود نتایج در پاییز یا اوایل زمستان منتشر شود. دانشگاه آکسفورد هفته آینده گزارش مقدماتی از مطالعات خود را ارائه می دهد.
انتهای پیام
- شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰۰ | ۱۸:۱۷
- ۲,۴۶۹ بازديد
- ۰ نظر