دلایل افزایش قیمت خودرو در بازار https://maanews.ir/دلایل-افزایش-قیمت-خودرو-در-بازار/ اخبار ما Fri, 20 Aug 2021 21:55:52 0000 عمومی https://maanews.ir/دلایل-افزایش-قیمت-خودرو-در-بازار/ قیمت خودروها در روزهای اخیر علیرغم تعطیلات افزایش یافته است. رکورد قیمت ها در شرایطی رخ داد که فعالان بازار نیز از این موضوع شگفت زده شدند و دلیل اصلی آن را افزایش ارزش دلار عنوان کردند. به گزارش اخبار ما ، این روزنامه ایران وی در ادامه نوشت: “از روزی که نرخ دلار وارد …
قیمت خودروها در روزهای اخیر علیرغم تعطیلات افزایش یافته است. رکورد قیمت ها در شرایطی رخ داد که فعالان بازار نیز از این موضوع شگفت زده شدند و دلیل اصلی آن را افزایش ارزش دلار عنوان کردند.
به گزارش اخبار ما ، این روزنامه ایران وی در ادامه نوشت: “از روزی که نرخ دلار وارد کانال 27 هزار تنی شد ، حرکت قیمت در بازار خودرو آغاز شد و هفته گذشته قیمت انواع خودروهای داخلی بیش از 6 میلیون تن افزایش یافته است. از البته برخی از خودروهایی که تولید آنها توسط شرکت های خودروسازی داخلی محدود است ، آنها نیز رکوردی در این زمینه داشتند ، به طوری که در 24 ساعت قیمت چنین خودروهایی بیش از 10 میلیون تومان بود.
محمدرضا نجفی منش ، رئیس انجمن صنایع همگن درایو و تولیدکنندگان قطعات خودرو ، با افزایش قیمت خودرو می گوید: «قیمت خودروها رابطه مستقیمی با نرخ دلار دارد. هر زمان که دلار افزایش یابد ، بر قیمت خودرو تأثیر می گذارد و در مسیر رشد قرار می گیرد و برعکس. اما از آنجا که دلار همیشه افزایش یافته است ، مردم مدت هاست شاهد افت قیمت خودرو نبوده اند ».
وی افزود: “اگر سیاست گذاران می خواهند قیمت خودرو در بازار ثابت بماند ، واقعاً مجبور نیستند این کار را در بازار کار انجام دهند.” با ثبات نرخ ارز می توان به ثبات قیمت خودرو دست یافت. »
نجفی منش تأکید کرد: “تنها درخواست ما از سیاست گذاران این است که هیچ ارتباطی با بازار خودرو نداشته باشند و اجازه دهند مسیر طبیعی خود را طی کند.” “مطمئناً من نمی توانم قیمت خودرو را در بازار با قیمت های معمولی کنترل کنم.”
طی هفته گذشته ، قیمت رانا ، دنا ، 206s به طور قابل توجهی در بازار افزایش یافته است. بنابراین قیمت 206 صندوقدار به 300 میلیون تومان رسید. قیمت خودرو رانا حدود 240 میلیون تن است. قیمت خودروی دنا که مدتی پیشتاز بازار خودرو بود از نرخ 420 میلیون تومان فراتر رفته است.
دفاتر با یک تماس تلفنی قیمت ها را تعیین می کنند
اسد کرمی ، نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو در مورد علت آشفتگی بازار خودرو و افزایش قیمت ها به ایران گفت: “بازار خودرو به شدت وابسته به بازار ارز است.” بنابراین ، وقتی نرخ دلار تغییر می کند ، قیمت خودرو نیز متغیر است. یکی دیگر از مواردی که این روزها با وجود تعطیلات باعث افزایش غیرعادی قیمت خودرو شده است ، عدم تحویل به موقع خودروها به ثبت نام کنندگان است. »
وی ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که بازار خودرو را تحت تاثیر قرار داده ، توزیع قطره خودرو توسط شرکت های خودروسازی است.
کرمی با اشاره به اینکه عدم تعادل بین عرضه و تقاضا مشکلات بازار خودرو را تشدید کرده و اجازه نمی دهد قیمت ها تثبیت شود ، گفت: “توصیه می کنم دولت سیزدهم با جدیت به افزایش تولید خودرو برای برآوردن تقاضای بازار ادامه دهد.” تا زمانی که تولید و تقاضا هماهنگ نباشد ، همه رویدادها و تنش ها در بخشهای مختلف اقتصاد می تواند قیمت خودرو را افزایش دهد. “
“غرفه دار دوم تحت هیچ شرایطی بر بازار خودرو تأثیر نمی گذارد و به هیچ وجه نمی تواند قیمت تعیین کند ؛ زیرا آنها خودرو ندارند. تنها در تهران بیش از 2000 دفتر خرید و فروش خودرو وجود دارد (بسیاری از آنها مجوز ندارند) ، برخی از آنها قیمت ها را تعیین می کنند. بازار خودرو. “نبض بازار در دست این دفاتر است و غرفه داران چاره ای جز همکاری با آنها برای زنده ماندن در بازار ندارند.”
اگر اکنون از غرفه داران درخواست ماشین 206 اتومبیل می کنید ، این کار را نمی کنند ، اما دفاتر فروش که معمولاً از لحاظ اقتصادی در همه بخش ها فعال هستند ، هیچ مدل خودرویی با قیمت صفر ندارند و از طریق یک خط تلفن خرید و فروش می کنند ، ” او گفت. این دفاتر مستقیماً با برخی نمایندگی ها کار می کنند و به راحتی خودروهای مورد نظر خود را خریداری می کنند. »
کرمی با اشاره به اینکه این دفاتر اثری از فروش در فضای مجازی و برخی از سایت های عرضه خودرو دارند ، گفت: با شرایط فعلی ، شرکت کنندگان در بازار خودرو امیدی به کاهش قیمت خودروهای داخلی ندارند.
وی درباره قیمت خودروهای خارجی گفت: تقاضا برای خودروهای خارجی به شدت کاهش یافته است. از آنجایی که بسیاری از مردم 3 تا 4 میلیارد تومان برای خرید خودروی خارجی ندارند ، بنابراین اکثر غرفه داران خودروهای خارجی فقط در بین خود اقدام به خرید و فروش خودرو می کنند. “نمایشگاه هایی در شهر وجود دارد که از ابتدای امسال حتی یک خودرو به عموم مردم نفروخته است.”
جدول تولید داخلی به تولید کمک می کند
در حالی که بازار خودرو تشنه خودرو است و بسیاری از غرفه داران به فروش خودروهای فرسوده روی آورده اند ، شرکت های خودروسازی از افزایش تولید خودرو خبر می دهند. ایران خودرو رشد 10 درصدی محصولات خود را نسبت به برنامه توسعه یافته و سایپا نیز رشد 6 درصدی را اعلام کرد. اما کارشناسان می گویند زمانی که تولیدکنندگان خودرو در سال 1996 (تولید بیش از یک میلیون دستگاه) به تولید برسند ، عرضه و تقاضا نزدیک است. از سال 1997 با تحریم صنعت خودرو ، میزان تولید خودرو 50 درصد کاهش یافته است و از آن زمان تاکنون تولید یک میلیون خودرو محقق نشده است. بنابراین ، در صورت افزایش تولید ، ممکن است نوسانات قیمت در بازار خودرو تا حدودی کاهش یابد. همانطور که محسن صالح نیا ، معاون وزیر سکوت گفت ، شرکت های خودروسازی سعی در افزایش تولید دارند و این امر با استفاده از جدول داخلی سازی ایجاد شده قابل دستیابی است. یک میز تولید داخلی از سال 1997 کار می کند و شرکت های خودروسازی در قطعاتی که نمی توان وارد کرد ، تولید قطعات را به شرکت های داخلی از جمله دانشبونیان سفارش دادند. تعداد قطعات جدول پنجم خودکفایی کمتر از 10 قطعه گفته می شود. در صورتی که 80 قطعه خودکفایی در جدول اول لحاظ شده باشد. هرچه جلوتر می رویم ، قطعات خودکفا می شوند ، بسته به فناوری که نداریم یا مواد اولیه ای که نداریم.
افزایش قیمت را به دلار گره نزنید
مازیار بیگلو ، دبیر انجمن قطعه سازان ، نیز در مورد افزایش عجیب قیمت خودرو در بازار و دلیل آن به ایران گفت: “گره زدن قیمت خودروهای داخلی به دلار درست نیست. دلایلی که قیمت خودرو با قیمت متفاوت است به دلار. “به نظر می رسد دلیل اصلی افزایش قیمت ها افزایش قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو باشد.”
وی گفت: قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی به شدت افزایش یافته و حتی 20 درصد گرانتر از بازار جهانی است. اگر شرکت های خودروسازی بتوانند محصولات فولادی مورد نیاز برای ساخت خودرو را وارد کنند ، قیمت نهایی خودرو کمتر خواهد بود. بنابراین ، بارها از سیاست گذاران خواسته شده است تا قیمتهای تعیین شده توسط شرکتهای فولادی را دنبال کنند تا مشخص شود چرا محصولات فولادی گرانتر از بازارهای جهانی هستند. “
دبیر انجمن قطعه سازان پیشتر گفت اجاره فعلی بین قیمت کارخانه و بازار 50 هزار میلیارد تومان است. متولیان این اجاره مطمئناً اجازه نمی دهند قیمت خودرو کاهش یابد یا بازار تثبیت شود. شبکه هایی هستند که بازار را مدیریت می کنند. هرچه قیمت در کارخانه بیشتر باشد ، قیمت آن در بازار بیشتر می شود. به نظر می رسد این شبکه ها برای خود حاشیه سود تعریف کرده اند که در هر صورت باید این حاشیه سود را حفظ کند.
چرا رشد قیمت
1- افزایش قیمت دلار و ورود به کانال 27 هزار تومان
2- افزایش مجدد قیمت مواد اولیه به ویژه محصولات فولادی
3- عدم تعادل در عرضه و تقاضای خودرو
4- عدم تحویل خودرو توسط شرکت های خودروسازی به ثبت نام کنندگان
5- وجود دفاتر فروش خودرو که به عنوان اجاره کار می کنند و بازار خودرو را مدیریت می کنند
انتهای پیام
- یکشنبه ۳۱ مرداد ۰۰ | ۲۳:۱۰
- ۲,۴۳۴ بازديد
- ۰ نظر